Skip to main content

La Catedral de Barcelona convida a participar en els actes de la Setmana Santa

La Catedral de Barcelona es prepara per viure els actes litúrgics de Setmana Santa, en  què commemoren la passió, mort i resurrecció de Jesucrist, i convida tots els fidels i  visitants a participar-hi, del 24 al 31 de març.

La Setmana Santa s’iniciarà amb la celebració del Diumenge de Rams, el 24 de març, recordant l’entrada triomfal de Jesús a Jerusalem. A les 11 h el Card. Joan Josep Omella presidirà la Benedicció de Rams al Pla de la Seu i posteriorment l’entrada solemne al Temple i la celebració de l’Eucaristia.

El Dimarts Sant, a les 11 h, se celebrarà la Missa Crismal, amb la consagració dels olis  sagrats, que seran utilitzats en els sagraments al llarg de l’any. El Cardenal presidirà la celebració acompanyat dels bisbes auxiliar de Barcelona, Mons. Javier Vilanova i Mons. David Abadías. Els sacerdots de l’arxidiòcesi i també de congregacions religioses concelebraran i hi renovaran les promeses sacerdotals.

Dimecres Sant hi haurà la celebració comunitària de la Penitència a les 18 hores, abans de la celebració de l’Eucaristia de les 19:15 h.

El Tridu Pascual comença el Dijous Sant amb la missa de la Cena del Senyor a les 19 h, presidida per l’arquebisbe de Barcelona.

Divendres Sant, dia per a meditar sobre la Passió i Mort de Jesús, s’adorarà Jesucrist Crucificat en el Sermó de les Set Paraules que tindrà lloc a les 15 h, al pla de la Seu, a càrrec del canonge Mn. Josep M. Martí Bonet. Per primera vegada en aquest acte de Setmana Santa, el Sant Crist de Lepant, portat pel Cos de Portants del Sant Crist, es mostrarà amb el seu aspecte original després d’haver estat restaurat. A les 17 h, es farà l’Acció litúrgica de la Passió i Mort del Senyor, presidida pel Cardenal, i a les 19 h, es donarà pas al Viacrucis, amb la participació del Cos de Portants. Tant divendres com dissabte a les 10 h hi haurà ofici de lectura i laudes solemnes cantats al cor de la Catedral de Barcelona.

El Dissabte Sant és un dia de silenci en el qual es recorda la sepultura de Jesús i  s’espera la seva resurrecció. A les 12 h hi haurà la Celebració de la unció dels  catecúmens adults que rebran els sagraments de la iniciació cristiana (baptisme,  eucaristia i confirmació) durant la Pasqua. A les 21 h començarà la Vetlla Pasqual que  presidirà l’arquebisbe de Barcelona, Card. Joan Josep Omella, amb la qual culminarà la celebració de la Setmana Santa tot commemorant la Resurrecció de Jesús, que  continuarà el Diumenge de Pasqua. Se celebrarà la Missa Conventual de les 10.30 h,  que presidirà el Cardenal Joan Josep Omella i que finalitzarà amb la Benedicció papal.

El Cor Francesc Valls participarà en les diferents celebracions de la Setmana Santa a  la Catedral de Barcelona.

Font: Catedral de Barcelona