Les oques

Al claustre de la Catedral hi ha una bassa que es troba vora un brollador. Allà hi trobem tretze oques, tantes com, segons la llegenda, anys tenia Santa Eulàlia quan va ser martiritzada.

Benedicció del terme

El dia 3 de maig, al matí, es beneeix el terme municipal de Barcelona des dels terrats de la Catedral, amb motiu de la festa de la Santa Creu, titular de la Catedral. L’acte és obert a qui hi vulgui participar.

Corpus Christi

Amb motiu de la celebració de la festa del Cos i de la Sang de Crist, se celebra la missa al Pla de la Seu, presidida per l’Arquebisbe de Barcelona i, a continuació, es duu a terme una processó del Santíssim pels carrers del voltant, amb la participació del bestiari i dels castellers i d’altres balls tradicionals de la ciutat.

Custòdia Catedral de Barcelona

L’ou com balla

Cada any, durant la festivitat del Corpus, la tradició de l’ou com balla s’instal·la al claustre de la Catedral.

L’ou com balla és un costum consistent a fer ballar un ou al brollador del claustre, ornamentat amb flors i cireres vermelles.

La Catedral de Barcelona fou la primera en presentar l’ou com balla a Barcelona, almenys des de 1636.

Santa Llúcia

El dia de la seva festa, el 13 de desembre, els devots d’aquesta màrtir, invocada per a la protecció de la vista, s’acosten a la seva capella romànica de la Catedral per venerar-ne les relíquies.

Veure capella

Fira de Santa Llúcia

Des dels primers dies de desembre fins al 23 del mateix mes, té lloc la Fira de Santa Llúcia, el mercat de figures de pessebre i objectes nadalencs a l’Avinguda de la Catedral.

Santa Rita

El dia 22 de maig, festa de Santa Rita de Càssia (que té una capella al claustre de la Catedral), es beneeixen les roses després de la missa de les 11 h.

Veure capella