Skip to main content

El cicle d’orgue de la Catedral de Barcelona apostarà enguany per combinar joventut i experiència. Així ho han destacat aquest dimarts el degà de la Catedral, Mn. Santi Bueno, i el director artístic, l’organista Juan de la Rubia, durant la presentació de la seva 34a edició.

El Cicle d’Orgue de la Catedral de Barcelona, que es celebrarà entre l’octubre del 2023 i el maig del 2024, comptarà amb vuit concerts, entre els que destaca la veterania i expertesa d’organistes com Montserrat Torrent, Guy Bovet o Cristina Garcia Banegas o la joventut del guanyador la darrera edició del Concurs Nacional d’Orgue de Burgos, Nadal Roig, una col·laboració que ja arriba al seu quart any.

Gràcies al CNDM també vindrà a Barcelona Benjamín Alard, en un concert inclòs dins del cicle El órgano en las Catedrales, on la Catedral de Barcelona comparteix cartell amb els concerts a les catedrals de Getafe, Múrcia, Sevilla, Lleó, Burgos, Màlaga i Àvila.

L’orgue de la Catedral de Barcelona és un dels més importants de Catalunya. Va ser construït al segle XVI, i després de diverses reformes va ser restaurat l’any 1994 per l’orguener Gabriel Blancafort. Té 57 registres repartits en quatre teclats i pedal. Gràcies a la seva mida i les seves possibilitats, permet la interpretació de repertori de diferents èpoques i estils, tots ells presents en aquest cicle d’orgue, amb organistes de renom de diferents procedències i generacions.

La programació artística del 34è Cicle d’Orgue de la Catedral de Barcelona comptarà amb organistes de diverses procedències.

18 d’octubre NADAL ROIG

Organista mallorquí premiat amb el segon premi al Concurs Nacional d’Orgue de Burgos. En l’actualitat finalitza els seus estudis superiors a Amsterdam i Berlín.

15 de novembre LUCA GUGLIELMI

Organista i clavecinista italià, professor de clave a l’Esmuc i director assistent de Jordi Savall.

20 de desembre CARLOS PATERSON

Catedràtic d’orgue del Conservatori Superior de València.

17 de gener ATSUKO TAKANO i PABLO MÁRQUEZ, ORGUE A 4 MANS

Pablo Márquez és l’organista de la Catedral de València i Atsuko Takano, la seva dona, organista japonesa resident també a València i directora musical de l’església de Sant Nicolau.

21 de febrer BENJAMIN ALARD (CNDM)

Col·laboració amb el CNDM. Organista i clavecinista francès conegut a Barcelona per haver realitzat recentment la integral de la música de J. S. Bach al Palau de la Música.

20 de març YVES RECHSTEINER

Concertista i professor al Conservatori Nacional Superior de Lyon. Director artístic del festival Toulouse les Orgues

17 d’abril MONTSERRAT TORRENT i GUY BOVET

L’organista catalana Montserrat Torrent i l’organista suïs Guy Bovet són dos músics que han compartit en el passat gran quantitat de cursos sobre música ibèrica com a professors i que es tenen una gran estima professional i personal. Tot coincidint en el dia del 98è aniversari de la Montserrat Torrent, celebraran aquesta data tan important amb un concert plegats.

15 de maig CRISTINA GARCÍA BANEGAS

L’organista uruguaiana més internacional. Pionera en la recuperació de la música antiga a l’Uruguai i fundadora de l’Ensemble De Profundis.

Com cada any, els concerts seran els tercers dimecres de cada mes a les 20.00 hores, amb entrada lliure.

 

Comunicació de la Catedral de Barcelona
comunicacio@catedralbcn.org
Miquel Codolar

Gabinet de premsa Cicle d’Orgue de la Catedral de Barcelona
nllorach@culturae.cat – 606 072 017
Núria Llorach i Molons